Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. kutya


 

Néha jó tudni, hogy mi a baja egy kutyának amikor az ember azt látja, hogy a kutyája furcsa és valahogy úgy néz ki mintha valami betegsége lenne. Itt vannak leírva röviden egy pár betegség oka és gyógyítása.

Hogyha azt látja, hogy kutyája vakarózik és nagyon furcsán viselkedik akkor a baj sokszor az lehet, hogy a kutyában bolhák vannak. Ennek oka az lehet, hogy a kutya állandóan kint hempereg a fűben és utána nincs megfürdetve. Egy kutya van melyet nem szabad fürdetni, ez a kutya a puli. Belőle alaposan gumikesztyűvel ki kell szedni.

Ha egy kutyán azt látja, hogy valami seb van vagy karcolás ami rossz a kutyának akkor először is jó számontartani, hogy a kutya hol van. Ha ezt tudjuk és megis jegyezzük akkor tudni fogjuk, hogy mi okozhatta ezt. A gyógyítás könnyű. Az orvosok biztosabban meg tudják mondani. Én valahogy így hallottam: A szeme környékén nem annyira érdemes folyadékokkal gyógyítani, mert van olyan ami még árthat is a kutyána. Tehát a szeme környékénél már orvoshoz kell fordulni. Ha már a fejétől lejjebb van akkor már lehet folyadékokkal gyógyítani.

Van olyan betegség is a kutyáknál amit a kutyaeledel okoz. Ez fulladást is okoz. A kisebb kutyáknál van ez a fulladás, mert a nem mindegy, hogy a kisebb kutyának nagy, közepes vagy kicsi tápot adunk. A nagy táp okoz a kisebb kutyáknak fulladást. Mert az nagy és az a torkán akad. Tehát a kicsi kutyáknak a kicsi tápot kell adni. A közepes kutyáknál se mindegy, hogy a táp kicsi,  közepes vagy nagy. A közepes méretű kutyáknak a közepes tápot kell adni. A nagy kutyáknak pedig a nagy méretű tápot kell adni.